{ "title": "Beyaz İdrar", "image": "https://www.idrar.gen.tr/images/beyaz-idrar.jpg", "date": "20.01.2024 06:29:34", "author": "selvi un", "article": [ { "article": "
Beyaz idrar, İdrar, vücuttaki atıkların atılmasında önemli rol oynar. Böbreğin kandan fazla su suda çözünebilen maddeler, idrar sayesinde dışarı atılır. Toksinler ve vücutta birikmesi sakıncalı olan birçok madde, vücuttan idrar sayesinde uzaklaştırılır. İdrarda koku ve renk değişimi, akşam yediklerimizin dokunması gibi basit bir olayın habercisi olduğu gibi, enfeksiyon ve kanser gibi çok tehlikeli hastalıkların da habercisi olabilir. İdrar, sarı rengini ürokrom denilen nesnelerin rengini alan moleküllerden alır. Bu moleküllere tıp dilinde pigment adı verilmektedir. Bu renk idrarın yoğunluğuna bağlı olarak açık veya koyu renk olabilir. İdrarın koyu olması genellikle fazla sıvı tüketilmediğini gösterir.

Açık sarı da çok fazla sıvı içildiğini ve idrar söktürücü ilaçlar alındığını gösterir. Beyaz renk idrar, aşırı sıvı tüketiminin habercisidir. Bunun yanında hepatit veya karaciğer sirozu gibi herhangi bir karaciğer hastalığında, şeker hastalığında da beyaz renk idrar olabilir. Bunun dışında beyaz renk idrar hamilelik sırasında da gözlenmektedir. Bu yüzden beyaz renk idrarın neden kaynaklandığı belirlenmelidir. Ciddi bir sağlık probleminden kaynaklanıyorsa gereken tedavi bir an önce uygulanmalı ve ileride karşılaşılabilecek sorunların önüne geçilmelidir. Her hastalıkta olduğu gibi bu problemde de erken teşhis ve tedavi hasta sağlığı açısından önemlidir.
" } ] }