{ "title": "İdrar Söktürücü Bitki Çayları", "image": "https://www.idrar.gen.tr/images/Idrar-Sokturucu-Bitki-Caylari-61.jpg", "date": "19.01.2024 17:15:25", "author": "heyran mahi", "article": [ { "article": "İdrar Söktürücü Bitki Çayları, İdrar söktürücüözelliği bulunan bitkiler vücudumuzdaki fazla suyu alır. Ödem attırır. Şişkinliği azaltır ve buna bağlı olarak zayıflatır. Sodyum vücudumuzda fazladan bulunan suyu alır mesane torbasına atar. Böylece idrar yoluyla vücudumuzdaki fazla sudan kurtulmuş oluruz. Bu tarz idrar söktürücü bitkiler aslında vücudun fazla su tutmasına neden olan sodyumun atılmasını sağlar. Bu durumda bilgisi olmayan çoğu kişi yanlış algılar yaratabiliyorlar. Yani vücuttaki fazla suyun sebebini fazla su içmeye bağlayanlar olmuş olabilir. Bu tamamen yanlış bir bilgidir. Özellikle ödemin ana sebeplerinden biri yeterince sıvı alınmamasıdır. Ayrıca reçetesiz yani ilaçsız bu durumdan kurtulmak isteyenler bitki çaylarını tek seçenek bilmemeli, bütün rahatsızlık ve hastalıkların ana sebebinin dengesiz ve sağlıksız beslenme olduğunu bilmelidirler. Öncelikle bu durumda kişi tuzu azaltmalıdır. Tuz vücutta fazla suyu içine çeker ve idrar olarak atılmasını engeller. Ayrıca kafein içeren içecekler, sigara, kızartılmış sebzelerde buna sebebiyet göstermektedirler.

Önemli İdrar Söktürücü Bitki Çayları

Kırkkilit Otu: Kırkkilit otu eski Yunan ve Roma döneminden beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Ülkemizde atkuyruğu otu olarak da bilinir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Şişkinliği alır. Aynı zamanda zayıflatır. Kırklilit otunu bir bardak sıcak suda yaklaşık 5 dakika demleyip içiniz. Günde iki bardak içilmesi tavsiye edilir. Üç haftadan sonra ara verilmesi gerekir. Çünkü her şeyin olduğu gibi bunun da fazlası zarardır. Fazlası B1 vitamin eksikliğine sebebiyet gösterir. Ayrıca iyi bir idrar sökücü olduğu için aşırı tüketilmesi durumunda vücudun susuz kalmasına sebep olur.

Maydanoz-Tere ve Nane: Kolaylıkla bulabileceğimiz bu üç bitki sindirimi düzenleyici ve idrar sökücüdür. Hepsinin ayrı ayrı çayı içilebileceği gibi üçünün karışımından yapılan çay da iyi gelecektir. Bir bardak sıcak suda yaklaşık 5 dakika demlenir.

Mısır Püskülü Çayı: Manav veyahut pazardan aldığımız mısırı bütün ve kabuğuyla alıyorsak üst kısmında püskül olduğunu görürüz. İşte bu püskülleri atmayın. Bundan yaptığınız çay vücudunuzdan fazla suyu atacak, ödem varsa iyi gelecektir. Mısır püsküllerinden yapılan çay kısa sürede etkisini gösterecek kadar iyidir. Fakat fazlası tavsiye edilmediği gibi hamile ve emziren kadınlarda kullanılması tavsiye edilmez.

Kiraz Sapı Çayı: Kiraz saplarını artık atmıyoruz. Kiraz saplarının yıllarca zayıflattığı söylenir. Bu bilgi bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Ancak idrar söktürücü özelliği mevcuttur. Böbrek taşlarını atar, detoks etkisi yaratarak vücuttaki fazla toksin ve suyu atar. Kiraz saplarını evde kurutabileceğiniz gibi aktarlardan da bulabiliriz. Dışarıdan aldığımız kiraz saplarının renginin çok koyu olmamasına ve nemli olmamasına dikkat edilmelidir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı kiraz sapı tozu eklenerek yaklaşık 5 dakika demlenir ve içilir.

Papatya Çiçeği Çayı: Bağırsak sorunlarına iyi gelir. İdrar artırıcıdır aynı zamanda terletir.

Tarçın: Sindirim sisteminin kurtarıcılarından biri olan tarçın hazımsızlığa da iyi gelir. Her şeyin olduğu gibi tarçının da fazlası zararlıdır. Fazlası ağız çevresinde yaralara, cilt sorunlarına sebebiyet göstermektedir. Ayrıca karaciğer, diyabet ve kalp ile ilgili ilaç kullanıyorsanız doktorunuza başvurmadan kullanmayınız.

Havuç Tohumu Çayı: Havucun kendisi iyi bir idrar söktürücü olmakla birlikte havuç tohumu da idrar söktürücüdür. Günde en fazla üç bardak içilmesi önerilir.

Ayrıkotu Çayı: İyi bir idrar söktürücüdür. Susuzluğa da iyi gelir. Böbreklerin atılmasını sağlar.

Kereviz Çayı: Sağlıklarına düşkün olan İngilizlerin kerevizi çok tüketmesi tesadüf değil. Zayıflatma etkisinin yanında idrar söktürücü özelliği de mevcuttur.
" } ] }