{ "title": "İdrar Yolu Enfeksiyonundan Kurtulmanın Yolları", "image": "https://www.idrar.gen.tr/images/idrar-yolu-enfeksiyonundan-kurtulma-yollariğ.jpg", "date": "19.01.2024 14:32:50", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmanın yolları, tıbbi tedavilerle ve bitkisel kürlerin uygulanmasıyla mümkün olabilir. Tıbbi tedavi uygulanacaksa, mutlaka idrar kültürü yapılarak enfeksiyona neden olan bakteri tespiti yapılmalı ve buna uygun antibiyotikli ilacın kullanılması gerekir. Bunun dışında bilinçsizce ilaç kullanımı yapılmamalıdır. Uygulanan tedavinin etkinliğini arttırmak içinde, bol sıvı alınmalı, idrar yollarının asitlik derecesi yaralanmalı ve altta yatan böbrek patolojileri ortadan kaldırılmalıdır. Fakat sıkça antibiyotik kullanımı da sağlık açısından sakıncalıdır. Bunun için bitkisel çözüm önerileri de idrar yolu enfeksiyonundan kurtulmanın bir çaresi olabilir. Ancak bu yöntemin gebelikte ve emzirme döneminde tercih edilmemesi daha uygundur.

İdrar yolu enfeksiyonlarının ortaya çıkışı basit ve komplike olarak iki farklı şekilde olabilir. Komplike enfeksiyonlarda başka bir sağlık sorunu da bulunur. Bu yüzden bir yandan enfeksiyon tedavisi yapılırken, bir yandan da diğer sağlık sorunu belirlenerek tedavi edilmelidir. İdrar kültürü ile belirlenen bakteri türüne uygun antibiyotiğin kullanılması enfeksiyonu kolayca tedavi edecektir. Enfeksiyon üst idrar kanalına sıçramadıysa, tedavi daha kolay gerçekleşir. İdrar kültürü yapılmadan antibiyotik kullanılıyorsa, 3 gün içinde yakınmalar azalmazsa mutlaka doktora gidilerek uygun bir antibiyotikle değiştirilmelidir. Eğer idrar yolu enfeksiyonu üst idrar kanalına ulaştıysa, bu durumdaki hastalara damardan antibiyotik verilmesi gerekecektir. Bu nedenle tanı aşamasında buna dikkat edilmelidir. Ağrılarınız içinde ağrı kesici ilaçlar, spazm çözücü ilaçlar yararlı olur. Bu esnada kişinin kasık bölgesini sıcak tutması da yararlı olur. Hem idrar sırasında yanma etkisini giderir hem de kişinin rahatlamasını sağlar. Kişilerin bol su içmesi ve sıkça tuvalete gitmesi uygun olur. Bu arada iç çamaşırların pamuklu olanlardan tercih edilmesi, aşırı çay ve kahve tüketiminden kaçınılması, genital bölgenin temiz tutulması tavsiye edilir.

İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak için bitkisel öneriler

Karnabahar kürü: Kış döneminde daha fazla görülen idrar yolu enfeksiyonundan kurtulmanız için, bu mevsimin içinde anti bakteriyel maddeler olan sebzesinden yararlanabilirsiniz. Bunun için 300 gram karnabahar ile 750 ml suyu ocakta kaynatın. Bunun suyunu süzün ve kenarda soğutun. Karışımın yarısını sabahları, yarısını da akşamları için. İster aç karnına, isterseniz tok karnına bunu içebilirsiniz. Yedi gün süreyle bunu taze olarak hazırlayın ve için. 3 gün ara verip, yeniden 7 gün için. Bir kez daha 3 gün ara verip 7 gün karnabahar kürünü için. İdrar yolu enfeksiyonundan bu şekilde doğal yollardan kurtulacaksınız hem de bol C vitamini almış olacaksınız. Özellikle kronik enfeksiyonlarda bunun faydasını görebilirsiniz. Üstelik enfeksiyonun tekrarlamasını da önleyecektir.

Ardıç meyvesi: İdrar söktürücü ve mikrop öldürücü bir özelliği olan ardıç meyvesi kürünün 4-6 hafta kullanılması gerekir. Bunu sıcak suyun içinde 1-2 çay kaşığı kıyılmış ardıç meyvesini demleyerek içmelisiniz. Her gün 3 kez bunu içebilirsiniz.

Altınbaşak otu: bu bitkisel ürün mikrop kırıcı etkisiyle idrar yolları enfeksiyonundan kurtulmanızı sağlayabilir. Hem kramp tarzı ağrılarınızı giderir. Bu yine sıcak suyun içinde demleyerek çay gibi içebilirsiniz. 1 su bardağı suda 2 çay kaşığı altınbaşak otunu 10 dakika demleyin. Ancak her defasında taze olarak hazırlayarak için.

İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak için maydanoz, limon, bayır turpu, melisa oğul otu gibi bitkilerde yaralıdır. Bunları taze olarak tüketebileceğiniz gibi, yine çay olarak hazırlayıp içebilirsiniz. Ancak belirttiğimiz gibi hamile olanlar ve emziren kadınlar, yaşça küçük olanlar mutlaka doktora danışarak bunları kullanmalıdır. Bu arada bol su içmeyi ihmal etmemeli, kullandığınız ilaçlar varsa bitkilerin bunlarla etkileşimini de doktorunuza danışmalısınız.
" } ] }