{ "title": "İdrarda Lökosit Yüksekliği", "image": "https://www.idrar.gen.tr/images/Idrarda-Lokosit-Yuksekligi-82.jpg", "date": "21.01.2024 16:24:28", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "İdrarda Lökosit Yüksekliği; idrar yolu enfeksiyonu veya genital organ enfeksiyonları anlamına gelmektedir. İdrarda lökosit yüksekliği, gelişen enfeksiyona bağlı olarak kişilerde sık sık idrara gitme isteği uyanır. İdrarda lökosit yüksekliği, enfeksiyondan dolayı idrar yaparken yanma, tam boşalamama hissi olması, akıntı, ateşin yükselmesi, üşüme, titreme gibi şikâyetler görülebilmektedir. İdrarda lökosit yüksekliği, idrarda lökosit yüksekliği tehlikeli bir durum değildir. Fakat vücudun herhangi bir enfeksiyona maruz kaldığını ve bir hasar aldığının göstergesidir. İdrarda lökosit yükseliği, için muhakkak ilaç kullanılmalıdır. İdrarda normal sayıdaki lökosit sayısı her saha için 3-5 lökositdir. İdrarda lölosit yüksekliği, her sahada beşten fazla lökosit görülmesi idrar yolunun enfeksiyonunun bir göstergesidir.

Lökosit Nedir; Vücudu bulaşıcı hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemi ile çalışan beyaz kan hücreleridir.

İdrara Lökosit Nasıl Geçer

Vücut hastalıklarla savaşırken ölen lökositleri idrarla atar. Vücut enfeksiyonla savaşmak için daha fazla miktarda lökosit üretmektedir. Ölen lökositler vücuttan idrar yoluyla atıldığı için idrarda her zaman az miktarda lökosit görülmektedir. İdrarda her sahada fazla miktarda lökosit görülüyorsa bu durum idrar yolu enfeksiyonu anlamına gelmektedir.

İdrarda Lökosit Yüksekliği Neden Olur?
İdrarda Lökosit Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?

Bulanık ya da kokulu idrar. Boşaltım sırasında acı ya da sık sık idrara çıkma isteğinin olması. Ateş yüksekliğinin ve titremenin olması. İdrarda kan görülmesi. Böbrek iltihabının olması. İdrar kesesi tümörünün olması.

İdrarda Lökosit Yüksekliği Tedavisi Nasıl Yapılır?
" } ] }