{ "title": "İdrarda Ph Yüksekliği", "image": "https://www.idrar.gen.tr/images/Idrarda-Ph-Yuksekligi-81.jpg", "date": "21.01.2024 14:13:49", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "İdrarda Ph Yüksekliği, bize idrarın alkali olduğunu göstermektedir. İdrarda pH yüksekliği, pH değerinin 8 üzerinde olduğu anlamına gelmektedir. İdrarda pH yüksekliği, süt ürünleri ve limon gibi bazı besinler ile anti-asit gibi ilaçlar idrarın pH değiştirebilmektedir. İdrarda pH yüksekliği, aşırı kusma, böbrek hastalıkları, astım ve idrar enfeksiyonları gibi hastalıklarda görülebilmektedir. İdrarda pH yüksekliği, vücudumuzdan atılan sıvılar asit olduğu için kalan sıvıların hepsi alkalidir. İdrarda pH yüksekliği, beslenme alışkanlığı ile vücuttaki sıvıların pH değeri daima 7 üzerine tutulabilir. Vücuttaki sıvıları alkali olarak tutmak için alkali olan gıdalarla beslenmek gerekir. İdrar pH normal değerleri 4,5- 8 arasındadır. İdrarın pH ortalama değeri ise altıdır. İdrar pH asittir. İdrar bekledikçe alkaliye dönüşür.

İdrar PH'ının Yükseldiği Durumlar
İdrar pH yüksekliği, yani idrarın alkali olması hiçbir hastalığa sebep olmaz. Sağlıklı olmak için alkali olmak gerekmektedir. İdrarın pH seviyesini 7.3 üzerinde tutmak gerekmektedir. İdrar pH referans aralığı beş buçukla, sekiz buçuk arasındadır. Bazı araştırmalara göre idrar pH bize 24 saatimizi nasıl yaşadığımızı göstermektedir. Mümkün olduğunca alkali konusunda bilinçli olmak ve alkali seviyesini yani pH yükseltmek gerekmektedir. Alkali seviyesini sekiz buçukla, on bir arasında tutmak sağlık açısından çok uygundur. İdrar pH seviyesi 5-6 civarında olan kişiler sağlıklı kalamaz. İdrar pH 5-6 seviyesinde ise hücreler sağlıklı kalamaz ve çökmeye başlar. Kanser hastalığı idrar pH seviyeniz 5,5 olduğunda vücudunuzda başlamış demektir. Kanser hastalarında pH değeri beşin altına düşmeye başladığı zaman hasta şiddetli ağrılar çekmeye başlar. Yani içten içe erimeye başlar. Çünkü asit yayılmaya başlamıştır. Asitten dolayı dokular erimeye başlar ve çok şiddetli ağrılar hissedilir. Alkali olmak, asidik olmaktan çok daha iyidir. Alkali olmak hiçbir hastalığa yol açmaz ve hiçbir rahatsızlığa sebebiyet vermez.

İdrarda pH Yükseltmek İçin Neler Yapılmalı?

İngiliz karbonatı, bir su bardağı suya, bir çay kaşığı karbonat katıp her akşam içerek pH seviyesini normal seviyelere çıkartabilirsiniz. Et ve et ürünleri ile beslenme asidi artıracağı için uzak durmak gerekir. Alkali seviyesini yükseltmemek için sebze ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekir. Mandalina, limon, greyfurt, portakal gibi narenciyeler alkali seviyesini yükseltme de çok etkilidir. Meyveyi aç karnına veya yemeklerden iki saat sonra yemek daha etkilidir. Ispanak, pazı, lahana, roka, marul gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler alkali oranını yükseltir. İdrarı alkaliye çevirebilmek için magnezyum ve kalsiyum içeren tabletler kullanılabilir. Süt ve süt ürünleri, yoğurt kalsiyum açısından zengin olup pH oranını artıran gıdalar beslenmek yararlı olacaktır. Sağlıklı günler.
" } ] }