İdrar pH'ı normalde 4.5 ile 8.0 arasında değişiyor, bu değerlerin bireyler arasında farklılık göstermesi ilginç değil mi? Özellikle diyet ve hidrasyon durumunun bu pH değerlerini nasıl etkilediğini düşündüğümüzde, yediklerimizin sağlık üzerindeki etkisini daha iyi anlayabiliyoruz. Mesela, yüksek proteinli gıdalar asidik pH'ı artırabilirken, sebzeler ve meyveler idrarın alkalinleşmesine yol açabiliyor. Bu durumda, sağlıklı bir pH seviyesini korumak için beslenme alışkanlıklarımızı dikkatlice seçmemiz gerektiği ortaya çıkıyor. Sizce de, bu dengeyi sağlamak için hangi besinleri tercih etmeliyiz?
İdrar pH'ı normalde 4.5 ile 8.0 arasında değişiyor, bu değerlerin bireyler arasında farklılık göstermesi ilginç değil mi? Özellikle diyet ve hidrasyon durumunun bu pH değerlerini nasıl etkilediğini düşündüğümüzde, yediklerimizin sağlık üzerindeki etkisini daha iyi anlayabiliyoruz. Mesela, yüksek proteinli gıdalar asidik pH'ı artırabilirken, sebzeler ve meyveler idrarın alkalinleşmesine yol açabiliyor. Bu durumda, sağlıklı bir pH seviyesini korumak için beslenme alışkanlıklarımızı dikkatlice seçmemiz gerektiği ortaya çıkıyor. Sizce de, bu dengeyi sağlamak için hangi besinleri tercih etmeliyiz?
Cevap yaz